24-04-18 19:00

Knyga. Partizano Dzūko dienoraštis. Nuo 1 euro

Prekė Nr.:11250115

Kainų siūlymai

2016-01-16 10:31
1.50 €
2016-01-15 16:12
1.00 €
  • Aprašymas

    Publikuojamas žuvusio Dainavos apygardos partizano Liongino Baliukevičiaus-Dzūko dienoraštis puse amžiaus išgulėjo buvusiame KGB archyve Vilniuje.

    Dienoraštyje iškyla tragiška idealisto asmenybė, drįstanti tiesiai pažvelgti į pasaulį ir save. Autoriaus pasaulėžiūra, troškimai ir siekiai atsiskleidžia negailestingos partizanų kovos fone. Iš kasdienybės konteksto išsirutulioja ir nuodugnesni apibendrinimai esminiais tautos ir valstybės išlikimo klausimais.

    L. Baliukevičiaus-Dzūko dienoraštyje atsispindi ir aktualiausios Dainavos apygardos partizanų problemos bei kasdieniai rūpesčiai…

    PARTIZANO DZŪKO DIENORAŠTIS
    Šis dienoraštis jokiu būdu nėra skirtas viešumai. Aš rašiau jį tik sau. Tuo atveju, jeigu aš žūčiau, dienoraštį prašau perduoti mano mielam broliui Kostui. Visų kitų, kuriems bus lemta gyventi ir rasti šį dienoraštį, aš prašau neskaityti jo, bet sunaikinti. Tai bus mano paskutinis pageidavimas.
    Jeigu radėjas bus sulaukęs taip labai trokštos mūsų brangios Tėvynės laisvės, tada aš jam iš Anapus siunčiu karščiausius sveikinimus. O jeigu mūsų Lietuvai būtų skirta vergijai tęstis, tada lai jis nepabūgsta sunkios savo dalios, bet, priešingai, aš jam linkiu galingos dvasinės stiprybės.

    Partizaniškas su Dievu Dzūkas

    Rašyta bunkeryje 1949.IV.24, 6 val. 20 min. Bunkeryje buvo Vanagas - A. Ramanauskas, Vieversys - Julius Karpis, Guoba - Vaclovas Petrauskas ir Viesulas - Vitalius Kuzmickas.

  • Kita informacija
    Prekės būklė: Nedaug naudota
    Buvimo vieta: Vilnius
    Apžiūrėta kartų: 39
  • Prenumeratos
    Kategorija - Bibliofilija, bukinistika (antikvarinės knygos)
    Požymiai -
24-04-18 19:00